La doar cateva zile de la inmormantare, la poarta casei Stelei Popescu a aparut un bilet, nimeni nu stie cine l-a pus acolo. Mesajul e cutremurator, iata ce scrie pe el

Stela Popescu a fost înmormântată duminică la Cimitirul Mânăstirii Cernica, la funeraliile marii actriţe participând mii de persoane. Rude, prieteni şi fani au venit duminică să îşi ia rămas-bun de la Stela, inclusiv partenerul de scenă al actriţei pentru aproape patru decenii, Alexandru Arşinel, care anunţase în urmă cu câteva luni că nu va mai merge la înmormântări.

La câteva zile de la înmormântare, în faţa casei Stelei Popescu, în care actriţa se afla atunci când a suferit accidentul vascular cerebral care i-a curmat viaţa, au apărut mai multe buchete de flori, lumânări şi un bileţel, care face referire la fostul soţ al actriţei, Puiu Maximilian.

„Draga noastră Stela, dorul de iubitul tău soţ Puiu te-a răpus şi ai hotărât să te muţi la scena cea cerească. Rămas Bun Regina Teatrului Românesc, Stela Popescu. Te vom preţui şi iubi mereu”, este textul bileţelului nesemnat, lăsat în faţa casei Stelei Popescu.

Stela Popescu şi Puiu Maximilian, o iubire de poveste
Stela Popescu şi-a întâlnit marea iubire, pe textierul Puiu Maximilian, atunci când era căsătorită cu regizorul Dan Puican. „Fostul meu bărbat (n.r. – Dan Puican) era foarte bun, dar nu era chimia aceea. Am fost căsătoriţi timp de opt ani. Eu nu mi-am dorit copii. Nu ştiu de ce nu mi-am dorit, pentru că îmi plac copiii, dar am avut mereu teamă de durere şi acum am teamă de durere, frică de durere”, povestea Stela Popescu. Marea actriţă rememora că Dan Puican nu a dorit să se despartă de ea, însă a fost nevoit să accepte, până la urmă, că Stela iubea pe altcineva. „Nu a vrut să se despartă, a căzut ca un trăsnet pe capul lui. A acceptat până la urmă toată povestea asta. Suntem prieteni şi cu nevasta lui şi acum joc într-o piesă regizată de el. Dar ăsta a fost drumul meu. Şi nu-mi pare rău”, povestea Stela.

Pe Puiu Maximilian Stela Popescu l-a caracterizat drept sufletul ei pereche. „Între noi a fost mai mult decât o căsătorie. Ştiu că se spune de suflete pereche, dar e adevărat. El nu se culca până nu veneam eu, indiferent la ce oră. Şi se trezea devreme. Lucra dimineaţa, la 6.30 îi duceam cafeaua şi nu mai intram acolo să-l întrerup (…) El mi-a lipsit din clipa în care a dispărut nu numai ca soţ, a dispărut ca scop, nu ştiu cum să spun, şi, din clipa în care a dispărut el, totul s-a schimbat. Îmi spunea «te iubesc» din privire. Lucrurile astea îmi e greu să le spun… Îmi spunea: «Tu eşti norocul meu!» (…) Decât să moară, mai bine se încurca cu una de 20 de ani şi pleca în lume. Aş fi acceptat. Pentru el aş fi acceptat acest lucru. Şi acum, când mă uit la poze cu mine şi cu Puiu, mă podidesc lacrimile, dar îmi şi dau seama cât de norocoasă am fost. Nu toţi au şansa să întâlnească dragostea absolută, mai presus de cuvinte, bariere şi interese. Eu chiar pot să spun că Puiu este sufletul meu pereche şi că l-am iubit de când l-am văzut prima oară (…) Sincer, abia aştept să mă îmbrăţişeze Puiu pentru eternitate. Îmi este greu fără el”, mărturisea actriţa într-un interviu emoţionant difuzat la TV. Stela Popescu şi Puiu Maximilian s-au căsătorit în 1969 şi au fost împreună de atunci până în 1998, anul în care a murit textierul.

Dan Puican, primul soţ al Stelei Popescu, a mers şi el la înmormântarea marii actriţei, pentru a-şi lua rămas-bun de la ea. Stela Popescu a fost înmormântată cu onoruri militare, sicriul marii actriţe fiind acoperit cu steagul tricolor.

Stela Popescu a murit la vârsta de 81 de ani, fiind găsită fără suflare în holul casei sale de către fiica ei adoptivă, Doina Maximilian. Stela Popescu şi sufletul ei pereche, Puiu Maximilian, îşi găsesc acum amândoi odihna veşnică în acelaşi loc de veci. Lângă mormintele celor doi se află locul de veci al fostului mare actor şi regizor Geo Saizescu, decedat în 2013, la vârsta de 80 de ani.

sursa: cancan.ro

Be the first to comment on "La doar cateva zile de la inmormantare, la poarta casei Stelei Popescu a aparut un bilet, nimeni nu stie cine l-a pus acolo. Mesajul e cutremurator, iata ce scrie pe el"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*