Prajitura Cu Fructe Uscate

Un Desert Delicios Tocmai Bun Pentru Sfarsitul De Saptamana.

Ingrediente

-180 g faina

-180 g zahar pudra

-180 g unt

-3 oua

-180 g ciocolata

-180 g fructe uscate

-1 praf sare

-1 lingurita praf de copt

 

Mod de preparare

Zaharul se mixeaza cu galbenusurile pana se albesc. Apoi se adauga untul, si treptat faina amestecata cu praful de copt si cernuta.

Se adauga ciocolata topita pe baie de aburi si fructele uscate, apoi albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Se unge tava de copt cu unt, se toarna aluatul si se coace 35 de minute. Se orneaza dupa imaginatie.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

ARTICOL BONUS – Pui cu sos de smantana

Mancarurile facute cu carne de pui sunt cele mai usoare si in aceleasi timp sanatoase.

Carnea de pasare da o savoare si un gust deosebit mancarii. Ea este plina de vitaminele atat de necesare organismului nostru. Este considerata un cocktail de vitamine. Este bogata in vitaminele A, D, E, K  si majoritatea celor din complexul B.

Pe langa acestea mai contine fier, cupru, zinc, mangan, fosfor, calciu si potasiu. Seleniul care se gaseste in carnea de pui in cantitate mare, asigura desfasurarea normala a metabolismului.

Datorita continutului caloric scazut este recomandata in curele de slabit. Un regim de slabire necesita mult efort si in acelasi timp vointa. Avand substante nutritive carnea de pasare este recomandata spre consum tuturor grupelor de varsta.

Asa ca mai jos am sa va scriu reteta pas cu pas. Puteti consuma acest fel de mancare atat la pranz cat si la cina. Pentru preparare aveti nevoie de:

Ingrediente

organe de pui
1 pui
250 g de smantana
100 ml de ulei
piper
sare

Mod de preparare

Primul pas este sa parlim puiul, sa il golim de intestine si sa il spalam bine. Portionam puiul si il punem intr-o cratita impreuna cu organele, uleiul, sare si putina apa. Il inabusim iar mai apoi il lasam sa se rumeneasca, intorcand de pe o parte pe alta bucatile si organele. Incercam cu o furculita carnea si daca aceasta intra usor in carne atunci este facuta daca nu o mai lasam pana se patrunde bine.

Cand carnea este facuta oprim focul si punem peste carne smantana si piperul. Punem cratita in cuptorul incins pentru 20 de minute, scuturand din cand in cand vasul. Dupa trecerea timpului oprim focul, scoatem cratita din cuptor si potrivim gustul cu sare. Uitati cat de usor se poate prepara o mancare sanatoasa si savuroasa in casa  incat sigur cineva din familie va spune vreau doua portii.

Asa ca , spor la treaba si pofta buna!

Be the first to comment on "Prajitura Cu Fructe Uscate"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*