Se schimbă legea: copiii pot primi o alocație de 100 de euro, cu o singură condiție

Ioan Agrigoroaei, senator, este cel care a inițiat un proiect de lege prin care vrea să mărească alocația copiilor. el pune totuși o condiție: vor putea beneficia de această modificare doar copiii care nu vor avea deloc absențe la școală, ei sunt cei care vor putea încasa o alocație de 100 de euro pe lună.

Se pare că planul e ca banii să fie virați într-un cont al părinților sau al tutorelui sub formă de tichete cu destinație precisă. Va exista o anumită sumă destinată alimentelor, alta va trebui să fie folosită pentru haine, iar alta pentru rechizite.

Iată cum și-a motivat inițiativa senatorul Ioan Agrigoroaei, conform romaniatv.net: ,,Ce poate face un copil, o familie cu 85 de lei lunar? Nimic. Dacă ar primi măcar 100 de euro, atunci, cu acei bani într-adevăr se poate face ceva. Nu toți vor primi acești bani, ci doar cei care nu au absențe la școală. În acest fel îi stimulăm pe tineri să facă copii și pe copii să învețe. Dacă fiecare copil va frecventa grădinița, școala primară, liceul și o facultate, nivelul de educație va crește simțitor”.

Același senator mai spune și că dacă se dorește se vor găsi sumele necesare pentru finanțarea acestui proiect: se vor recupera banii găsiți de Curtea de Conturi (peste 80 de milioane de euro) care au fost investiți în panseluțe, restul de bani vor fi obținuți printr-o accizare a taxei pe viciu cu 0,05 bani.

Be the first to comment on "Se schimbă legea: copiii pot primi o alocație de 100 de euro, cu o singură condiție"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*