Stela Popescu despre Nicolae Ceaușescu. De ce nu mergea președintele niciodată la teatru! Declarații incredibile ale regretatei actrițe

Marea doamnă a scenei românești, Stela Popescu, a vorbit despre fostul președinte al României, Nicolae Ceaușescu, într-un interviu acordat Eugeniei Vodă, pentru emisiunea „Profesioniștii”, de la televiziunea publică.

Actrița a încercat să treacă destul de rapid peste subiect, spunând că l-a întâlnit o singură dată, în 1957, la o premieră de film artistic. Mai multe amintiri avea vedeta despre efectele politicilor lui Ceaușescu și despre cum actorii de revistă încercau, prin celebrele „șopârle” strecurate în cuplete, să le aline românilor viața marcată de lipsuri.

Iată fragmentul din emisiunea de la sfârșitul anului 2013, redifuzată acum de TVR, in memoriam Stela Popescu.

Eugenia Vodă: Spuneți-mi, politicieni ai vremii, din vremea lui Ceaușescu ați cunoscut? Pe „tovarășul” sau pe „tovarășa” i-ați cunoscut?

Stela Popescu: Nu, pe dânsul l-am cunoscut la premiera filmului ”Alo, ați greșit numărul”. Era șef de secție la Tineret, la UTC…

Eugenia Vodă: Era în 1957, a fost debutul dumneavoastră, nu?

Stela Popescu: Și am dat premiera la Patria. Sus la balcon și el a fost cu noi acolo. A stat cu noi tot filmul, i-a plăcut, ne-a felicitat, dar la puține filme a fost și la teatru nu mergea niciodată. Se spunea pe atunci că nu venea niciodată la teatru, pentru că aflase că Lincoln fusese împușcat de un actor.

Eugenia Vodă: La teatru, într-o lojă, de către un actor.

Stela Popescu: Da, și probabil că lui asta i-a rămas în minte. Eu cred că el nici nu iubea oamenii. Așa cred, că nu iubea oamenii. Nici el, nici ea.

Mai trebuie spus că Abraham Lincoln a murit, pe 15 aprilie 1865, după ce, cu o seară înainte, a fost împușcat de actorul John Wilkes Booth. Președintele era într-o lojă a teatrului Ford’s, din Washington, la o reprezentație a piesei Our American Cousin.

Sursa: evz.ro

CITEȘTE ȘI: Primele declaratii ale lui Nico dupa aparitia zvonurilor ca ar fi bolnava! „Multumesc pentru grija si pentru toate mesajele primite!” prin ce trece artista

 

Ieri, o stire bomba a bulversat lumea artistica din Romania! La scurt timp de la aflarea vestii ca Stela Popescu a murit, au aparut informatii ca Nico este grav bolnava si s-ar confrunta cu probleme cardiace majore.

In urma informatiilor aparute, Nico a vrut, azi, sa vorbeasca pe marginea acestui subiect si sa isi informeze fanii cu privire la starea ei de sanatate din acest moment.

“Sunt dezamagita de stirea in care se spune ca sunt grav bolnava si de faptul ca publicul este indus in eroare. (…) De asemenea, as vrea ca cei ce ma iubesc, care au fost si sunt ingrijorati pentru mine sa stie ca sunt bine! Urmeaza o luna incarcata pentru noi artistii, o luna in care vrem sa bucuram sufletele oamenilor cu muzica noastra”

Multumesc pentru grija si pentru toate mesajele primite! In aceasta perioada am repetitii la Teatrul Toma Caragiu din Ploiesti unde sunt angajata, lucrez in studio alaturi de sotul meu la trei piese, tocmai am semnat un contract cu o casa de productie importanta, iar luna viitoare am deja programate cateva concerte: 6 decembrie – eveniment privat Bucuresti, 11 decembrie – concert Sibiu, 15-16 decembrie – concert Circul Globus, 25 decembrie – Piata Constitutiei, plus filmari de sarbatori”, a spus Nico.

Sursa: stirilekanald.ro

Be the first to comment on "Stela Popescu despre Nicolae Ceaușescu. De ce nu mergea președintele niciodată la teatru! Declarații incredibile ale regretatei actrițe"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*